Primair

Een primair is een vordering/tenlastelegging of verzoek. Met een primaire vordering wordt aangegeven welke vordering de belangrijkste is in een reeks. Subsidiair volgt op primair. De vordering wordt anders geformuleerd als verwacht wordt dat de eerste vordering (primair) niet tot het beoogde resultaat zal leiden. Bijvoorbeeld: primair wordt moord ten laste gelegd, subsidiair doodslag.

Lees ook:Aanleg
Lees ook:Meer bewijs tegen Holleeder
Lees ook:Doodslag
Lees ook:Ahold-fraudeurs voor de rechter
Lees ook:Formeel recht

Eén reactie op “Primair

  1. Ank

    En soms volgt dan ook nog ‘meer subsidiair’ als ze bijvoorbeeld bang zijn om primair moord, subsidiair doodslag niet bewezen te krijgen wordt wel eens meer subsidiair dood door schuld ten laste gelegd… er kunnen overigens ook nog ‘nog meer subsidiair’ volgen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.