Ahold-fraudeurs voor de rechter

Morgen verschijnen vier voormalig topmannen van Ahold voor de rechtbank in Amsterdam. Zij worden door het Openbaar Ministerie verantwoordelijk gehouden voor het grootste boekhoudschandaal in de Nederlandse geschiedenis.
Cees van der Hoeven, Roland Fahlin, Jan Andreae en Michiel Meurs wordt onder andere valsheid in geschrifte, misleiding van aandeelhouders en oplichting van de accountant ten laste gelegd.Het is de eerste keer dat het OM het bestuur van een Nederlands bedrijf voor de rechter sleept voor boekhoudfraude. De voormalig bestuurders zouden hebben meegewerkt aan de publicatie van een valse balans en jaarrekening. Verder deed Ahold voorkomen alsof ze bedrijven in Zuid-Amerika en Zweden volledig in handen had, terwijl dat niet zo was. Hiermee werden accountants misleid.
Bij de Amerikaanse dochter US Foodservice werd gesjoemeld met inkoopkortingen. Nadat Ahold in 2003 de fraude toegaf, dook de koers van het aandeel omlaag. Vorig jaar trof het bedrijf een schikking van 1,1 miljard dollar met aanheelhouders in Europa en de Verenigde Staten.
Nu is het afwachten wat de vier mannen te wachten staat. De eerste zitting in het proces vindt morgen plaats, op 22 mei wordt uitspraak gedaan.

Lees ook:Celstraffen geƫist in Ahold-zaak
Lees ook:Uitspraak in Ahold-zaak
Lees ook:Ahold-top niet de cel in
Lees ook:Boeten voor plastische chirurgie
Lees ook:Geen fraude in betaald voetbal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.