Categorie: "Bekende rechtszaken"

Lucia de B. (film 2014)

De film over Lucia de B.Ze werd ‘de engel des doods’ genoemd, zou minimaal zeven moorden hebben gepleegd, minstens drie pogingen tot moord hebben begaan, werd veroordeeld tot levenslang en zat bijna zeven jaar in de gevangenis. Onschuldig. Het verhaal van een van de grootste rechterlijke dwalingen die ons land kent, klinkt eerder als het script voor een spannende film dan als een waargebeurd verhaal. Dat dit verhaal verfilmd werd, was dan ook een kwestie van tijd.

Patrick, Joran, Peter R., Natalee en het AD

Bron: ANP

Patrick van der Eem aangehouden na inbraak‘ kopte het artikel op internet. Net als de rest van Nederland associeer ik Patrick van der Eem voornamelijk met Joran van der Sloot en de beruchte uitzending van Peter R. de Vries, waarin Joran en Patrick al blowend rondjes reden in een auto.

Dat Van der Eem is aangehouden na een inbraak en dat het niet de eerste keer is dat hij in aanraking komt met politie, nam ik aan voor kennisgeving en ik wilde het bericht al bijna wegklikken. Tot ik de volgende alinea las:

Definitieve veroordeling voor ‘Snelkookpanmoord’

Bron: Julie Magro

Op 18 december verwierp de Hoge Raad het cassatieberoep dat namens de verdachte van de ‘Snelkookpanmoord’ was ingesteld en zijn veroordeling werd daarmee definitief. De schedel van het slachtoffer in deze zaak werd uitgekookt in een snelkookpan, waardoor de zaak onder deze naam bekend werd, andere lichaamsdelen van het slachtoffer werden aangetroffen langs de snelweg. Het slachtoffer is de broer van de verdachte, Mehmet Y. Mehmet Y. werd eerder door de rechtbank veroordeeld voor de moord op zijn vrouw, wier lichaam nooit is gevonden, maar hij werd voor deze moord vrijgesproken door het hof wegens gebrek aan bewijs. Het wast juist de verdwijning van zijn vrouw in 2002 waardoor de politie Mehmet Y. uiteindelijk kon linken aan de snelkookpanmoord van 1997.