Sepot

Als de politie of officier van justitie besluit om een zaak niet voor de rechter te brengen, spreek je van een sepot. Een sepot kan verschillende redenen hebben: te weinig bewijs (technisch sepot) of het kan zijn dat het OM het te druk heeft met andere (serieuzere) misdrijven. Dan spreek je van een beleidssepot.

Lees ook:Requisitoir
Lees ook:Rehabilitatie officier Tonino
Lees ook:Hulpofficier van justitie
Lees ook:Verjaring
Lees ook:Inverzekeringstelling

Eén reactie op “Sepot

 1. caroline Minderhoud

  In 2006 zou ik iemand belaagd hebben waar ik niets van af weet of om wie het gaat , nu heb ik wel in 2009 iemand via Hyves een bericht terug gestuurd op iemamd zijn bericht.
  Nu kreeg ik vorig jaar een brief van justitie waarin staat :voorwaardelijk sepot verdacht.
  Ik moet twee jaar lang uit de buurt blijven van diegene ,maar ik weet niet wie diegene is want dat staat er niet bij. Ik heb ook geen straatverbod gekregen.
  Nu is het zo dat ik geen normale autoverzekering meer kan afsluiten ,maar wel bij Rialto. Kosten: de eerste 3 maanden vooruit betalen en 175 euro borg totale kosten 645,56 cent. Na die drie maanden moet ik 138 euro betalen voor een autoverzekering.
  Ik heb mij niet kunnen verweren want de officier van Justitie heeft mij gewoon veroordeeld. Ik heb nooit iemand in 2006 belaagd in Hoofddorp.
  Is hier nog iets aan te doen?

  Met vriendelijke groeten,
  C.Minderhoud

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.