Dader en slachtoffer in gesprek

Vaak hoor je na een misdrijf dat er alle aandacht is – hoewel ook vaak negatief – voor de dader, maar niet voor het slachtoffer. Een gesprek tussen dader en slachtoffer kan de laatste helpen bij de verwerking van een misdrijf. Elk slachtoffer moet daarom de mogelijkheid krijgen tot zo’n gesprek, vindt minister Donner.

De zogenoemde herstelgesprekken vinden nu op vrijwillige basis plaats maar Donner wil ze landelijk invoeren. Uit proeven is gebleken dat herstelgesprekken vaak leiden tot een verbeterde relatie tussen jonge daders en slachtoffers. Vaak zijn deze bekenden van elkaar.

Lees ook:Jeugdstrafrecht
Lees ook:‘Holleeder achter liquidaties Amsterdam’
Lees ook:Geschorste medewerker mag toch aan de slag!
Lees ook:Dader
Lees ook:Maatregel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.