Geschorste medewerker mag toch aan de slag!

De geschorste gevangenismedewerker mag tóch weer aan de slag vandaag! Na een stormvloed van kritiek vond een gesprek plaats met de man en werd besloten dat hij weer aan het werk mag.

Overigens ontkent het ministerie van Justitie nog steeds dat de man geschorst geweest zou zijn. Hem zou alleen tijdelijk de toegang tot de gevangenis zijn ontzegd.

Lees ook:Kritische gevangenismedewerker geschorst
Lees ook:OM trok te snel conclusies in Deventer moordzaak
Lees ook:Mogelijk seriemoordenaar in Limburg
Lees ook:‘Holleeder wilde ontsnappen’
Lees ook:Lucia de B. krijgt nieuw proces

2 reacties op “Geschorste medewerker mag toch aan de slag!

  1. G,

    De toegang ontzeggen kan ook verwijderen zijn; dat is weer wat anders als schorsen. Schorsen betekent volgens mij dat er eerst nader onderzoek wordt ingesteld zodat werkgever een weloverwogen besluit kan nemen ten aanzien van de werknemer. Daar meestal de verhoudingen zijn verstoord, wie daar dan ook debet aan is, wordt schorsen toegepast zodat er op de geen verdere onrust wordt opgeroepen. Het is een behoorlijk zware maatregel, je kunt je voorstellen dat als een werknemer wordt geschorst er al vaak een bepaalde toon wordt gezet. Waar rook is zal wel vuur zijn. De schorsing danwel tijdelijke ontzegging van de toegang vond ik in onderhavig geval een gefrustreerde actie. Het toonde aan dat deze gevangenisdirecteur naar mijn mening nog nooit van transparantie heeft gehoord laat staan toegepast. Wordt tijd dat die man aan jobrotation gaat doen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.