Categorie: "Spraakmakende uitspraken"

Themaweek op Holland Doc 24: Spraakmakende rechtszaken

Afbeelding: Holland Doc

Van zaterdag 28 september tot en met vrijdag 4 oktober 2013 op Holland Doc 24

Dinsdag 1 oktober is op Nederland 2 de documentaire De verdediging van Robert M. te zien, gemaakt door Meral Uslu en Maria Mok voor NCRV Dokument. Het documentairekanaal Holland Doc 24 vertoont naar aanleiding hiervan een reeks buitengewone documentaires over spraakmakende rechtszaken. Met onder andere het tweeluik Milosevic on trial en Purgatory, het derde en laatste deel van het geruchtmakende drieluik Paradise lost over drie ten onrechte veroordeelde tieners.

Afscheid van Bram

Bron: anp (via nos)

Het doek is gevallen voor Bram Moszkowicz. Vandaag heeft het Hof van Discipline in Den Bosch, de hoogste tuchtrechter, het besluit van de Raad van Discipline bekrachtigt: hij mag niet langer het beroep advocaat uitoefenen. Bram wordt met ingang van 24 april definitief geschrapt van het tableau. Theoretisch is het mogelijk dat hij ooit nog wel terugkeert in de advocatuur. In beginsel kan hij toestemming vragen opnieuw tot de balie te worden toegelaten, maar daarvoor moeten er veel dingen wel ingrijpend veranderen.

Konijn Punkie

‘Maar hoe weet ik dat ze nog in leven is? Ik wil bewijs dat ze nog leeft! Stuur een foto van haar met de krant van de datum van opname!’ Je ziet het zo voor je, in een film of een boek. Op het puntje van je stoel leef je mee. Dat arme kind! Ontvoerd! Zou ze nog leven?! In dit geval gaat het echter niet om een meisje of een vrouw, maar het gaat om een konijn. Konijn Punkie werd in 2010 in een klap beroemd en is inmiddels het beroemdste konijn in (juridisch) Nederland.