Verder onderzoek naar zaak Lucia de B.

De commissie Posthumus II gaat verder onderzoek doen naar de zaak van Lucia de B. De Haagse verpleegkundige werd tot levenslang veroordeeld voor een aantal moorden en pogingen tot moord op ziekenhuispatiënten.

Volgens wetenschapsfilosoof Ton Derksen is De B. ten onrechte veroordeeld. Derksen deed onderzoek naar alle slachtoffers van de verpleegkundige.

Eerder vroeg toxicoloog Freek de Wolff zich ook al af of De B. wel terecht vastzit. Steeds meer mensen die twijfelen aan haar schuld, waar zal dat toe leiden..?

Lees ook:Toxicoloog twijfelt aan schuld Lucia de B.
Lees ook:Lucia de B. (film 2014)
Lees ook:Nieuw licht op Deventer moordzaak
Lees ook:Lucia de B. onschuldig?
Lees ook:Geen steun voor de boezem

9 reacties op “Verder onderzoek naar zaak Lucia de B.

 1. Ank

  Leuke aanvulling: volgens professor Stolwijk (strafrecht, UvA)duurt het niet lang meer voor ze vrij komt! (ik hoop het)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Roland

  Wat mij betreft: ik hoop ook dat Louwes vrijkomt. Zeker gezien de laatste ontwikkelingen en verklaringen, neemt die hoop alleen maar toe…. (zie ook maurice.nl)

    /   Beantwoorden  / 
 3. Mirjam

  Mooi verhaal voor een film! Wel up to date blijven!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Johan

  Aan allen: Tussen ten onrechte veroordeeld zijn en daadwerkelijk vrijgelaten worden zit in Nederland een wereld van verschil !

  Dat is nog niet zo makkelijk, want als er één instantie in Nederland is, die achterlijk, wraakzuchtig en kortzichtig is, dan is dat politie en justitie ! Als je eenmaal in hun klauwen zit kom je er niet meer uit, schuldig of onschuldig. Zij bepalen of je het gedaan hebt ook al wijzen de feiten anders uit, ze ‘fabriceren’ wel een bekentenis of ze knoeien met de bewijzen en getuigeverklaringen.
  Deze gevaarlijke psychopatische bende is een schande voor ieder weldenkend mens met enig rechtsgevoel.
  Zelfs als je vrijgesproken bent blijven ze volhouden dat je het tóch gedaan hebt.
  Zie reacties van het O.M. bij de Zaanse Paskamermoord, Putten en André de V.(vuur
  werkramp Enschede): ‘Tóch heeft/hebben hij/ze het gedaan!”. Dat geeft nou niet echt veel vertrouwen en ik ben bang dat zulk wantrouwen terecht is.
  Helaas trekken politie en justitie mensen met een volslagen foute mentaliteit aan, dat hebben we o.a. in de Tweede Wereldoorlog
  gezien, waar maar zeer weinig politiemensen moeite hadden om joodse landgenoten van huis te halen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Dj-Chris

  Ik geloof zelf ook in de onschuld van Lucia de B. De politie is behalve een Psychopatische bende ook nog eens verschrikkelijk lui volk!!! Als ze ook maar iemand hebben die er ook maar bij betrokken was, dan worden gelijk alle bewijsmatrialen verzameld. Of die bewijsmatrialen nu juist zijn of niet, voor de Politie is de zaak klaar. Kunnen ze weer Koffie gaan drinken..

    /   Beantwoorden  / 
 6. Johan

  Beste Dj-Chris & anderen,
  Ik wil je plezier niet bederven, maar mijn mening over, of Lucia de B. schuldig is of niet is voor mij niet relevant.
  Het kán mogelijk zijn dat zij schuldig is, ik acht dat dus niet onmogelijk. Zij zelf is tenslotte de enige die zeker weet of zij schuldig is of niet, tóch ?
  Wat mij angst geeft in deze zaak, is het gegeven dat er geen enkel keihard bewijs tegen haar gevonden is maar dus toch veroordeeld is, wettig overtuigend enz. enz..
  Nederlandse rechters zijn dus zo corrupt, evenals trouwens de politie, dat zij iemand N.B. levenslang opleggen zonder tastbaar en overtuigend bewijs alleen maar via vage vermoedens en verachtelijke denkwijzen.
  Niemand is meer veilig in Nederland voor dit soort zoals jij ze noemt; psychopaten.
  Een absoluut correcte benaming voor dit tuig.

  Persoonlijke meningen over Lucia de B.’s schuld zijn ondergeschikt, het gaat om hoe je hier in dit land door politie en justitie behandeld wordt en dat deugt in de Lucia de B.-zaak voor geen meter.
  Maar als het mij op de man af zou vragen, dan zou ik meer neigen naar onschuldig dan schuldig. Ik kan mij absoluut niet voorstellen, dat Lucia de B. die schooldiploma’s vervalste om verpleegkundige te worden, de medogenloze serie-moordenaar is waarvoor zij door de rechters gehouden wordt.
  Uit de info over Lucia blijkt dat zij een heel goede verpleegkundige was, blijkbaar iemand met een roeping tot dat beroep, dat zij daarvoor haar schooldiploma vervalste is in mijn optiek juist een positief gegeven.
  Helaas heeft de Telegraaf door middel van tekeningen bij de rechtbankverslagen visueel en via het geschrevene de indruk gewekt dat Lucia de B. een heks was.
  Als je echte foto’s van Lucia de B. ziet, dan kun je zelf constateren dat dat zeker niet het geval is.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Johan

  @DJ-Chris, Het is wel frappant, dat jij opmerkt dat de politie “verschrikkelijk lui volk” is. Laat “aartslui” nou één van meest in het oog springende eigenschappen van de psychopaat zijn, dus dat heb je prima bekeken!

    /   Beantwoorden  / 
 8. G.

  Het mag en kan geen vergoeilijking zijn; maar het is en blijft mensenwerk. Het dossier Lucia de B rammelt behoorlijk. Goed dat er opnieuw naar gekeken wordt. Feit blijft ook dat er ongetwijfeld legio mensen onterecht zijn veroordeeld en wellicht nog veel meer onterecht vrij rondlopen.
  We kunnen met zijn allen niet zorgvuldig genoeg zijn maar.. zie bijvoorbeeld valsemunterij.. je kunt nog zo je best doen iets zodanig te maken dat het niet te vervalsen is.. de realiteit is en blijft een andere.
  Geldt evenzeer voor rechtspraak, onderzoek en de mensen daarin. Allemaal schakels waar ‘foute’ mensen met andere beweegredenen dan absolute waarheidsvinding aan kunnen werken. Ik noem maar een dwarsstraat.. meedogenloze high potentials, of dat nu rechters, officieren van justitie, politieambtenaren enz. zijn.. soms gebeurt het dat ze willens en wetens iets erdoor duwen ter eigen eer en glorie (het is tenslotte voor die mensen maar ‘werk).

  Heb toch wel het vertrouwen dat het in NL redelijk tot goed geregeld is, hoewel ik de toegang tot de rechterlijke macht wel veel te veel onderhavig vind aan de financiele positie van de verdachte of degene die om welke reden dan ook zijn of haar recht wil halen. Daar zit mijns inziens nog heel veel scheef.

    /   Beantwoorden  / 
 9. mbts

  In onze bijdragen van 31 maart 2006 en 12 april 2007 is melding gemaakt van de onduidelijkheid die is ontstaan over de rechtsbescherming tegen een bouwvergunning die met behulp van een artikel 19 WRO vrijstelling is voorbereid. De vraag is of het nu wel of niet nodig is om mbt sko nettbutikk een zienswijze in te dienen tegen een ontwerp vrijstellingsbesluit om in een later stadium ontvankelijk te zijn bij de rechter. Diverse voorzieningenrechters beantwoordden deze vraag tot nog toe verschillend. Deze week heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (AbRS) dan eindelijk de knoop doorgehakt. Het antwoord op de vraag is nee (tenzij).

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.