OM eist voorwaardelijke straf voor Wedzinga

Het openbaar ministerie heeft voor de rechtbank in Zwolle zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een werkstraf van 240 uur geëist tegen ex-raadsheer Wicher Wedzinga wegens poging tot doodslag op zijn Oekraïense ex-vriendin Tetyana Sagizly.

Sagizly zei dat ze ook verkracht was en dat Wedzinga haar had proberen te wurgen, maar dat vond het OM onvoldoende bewezen.

In oktober 2005 deed de ex-raadsheer van het hof van Leeuwarden vergeefs een poging de zaak voorwaardelijk te laten seponeren. Hij stelde voor zijn functie neer te leggen, nooit meer contact te zoeken met zijn ex en haar financieel te compenseren.

Qua straf zou Wedzinga er denk ik vrij goed vanaf komen met 240 uur werkstraf. Maar met de reputatie die hij inmiddels heeft opgebouwd, zal het niet makkelijk zijn om weer ergens aan de slag te komen… Moet je je vriendin maar niet slaan! (Op de foto is overigens niet Tetyana, de ex van Wedzinga, te zien. Foto’s van haar zijn hier te vinden.)

Lees ook:Rechter verdacht van poging tot doodslag
Lees ook:‘Rammende rechter’ niet toerekeningsvatbaar?
Lees ook:Rechter wilde zaak voorkomen
Lees ook:Vrouwen die pedofiel zijn bestaan wel/niet*
Lees ook:Ongewenste beelden via de webcam

Eén reactie op “OM eist voorwaardelijke straf voor Wedzinga

  1. G.

    Inderdaad, handjes thuis. Maar die redt zich wel. Moet alleen zorgen dattie zelf niet als strafdeskundige in het criminele circuit terechtkomt. Heel handig voor Holleerdertjes in spé dit soort mensen in te lijven.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.