Categorie: "Politiek"

Nog steeds geen proefverlof voor Volkert van der G.

Bron: zalouk webdesign

‘Volkert van der G. mag op proefverlof,’ zegt de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ). ‘Nee, mag ‘ie niet!’ roept Teeven. ‘Welles!’ zegt de RSJ. ‘Nietes! Nietes! Nietes!’ roept Teeven, waarbij hij – zo zie ik het tenminste voor me – met z’n wijsvingers in z’n oren en z’n ogen stevig dichtgeknepen koppig op de grond staat te stampen. ‘Ik ga het tegen m’n vader zeggen hoor!’ en hij rent naar Mark Rutte, van wie iedereen weet dat hij een proefverlof voor Volkert van der G. op z’n zachtst gezegd geen al te best idee vindt.

Kleuters

Afbeelding: iStockphoto

Vorige week kregen op een schooltje in België twee kleuters ruzie. Of nou, kleuters… Het ging om kindjes van 2,5 en 3 jaar oud. De ouders van het kind dat het gehavendst uit de strijd kwam, zijn daarop naar de politie gegaan. De politie kon niet anders dan proces-verbaal opmaken.

Donner en Dekker d’r uit

Ministers Donner en Dekker treden af na alle kritiek over de Schipholbrand. Dat werd vandaag bekend. De Onderzoeksraad voor veiligheid had eerder vandaag haar definitieve rapport gepresenteerd.

Onderzoeksraad presenteert rapport Schipholbrand

Morgen presenteert de Onderzoeksraad voor Veiligheid het definitieve rapport over de Schipholbrand. Dan wordt bekend of er koppen gaan rollen in de politiek. Als het aan Aart Jan de Geus ligt niet. Hij ergert zich namelijk aan het feit dat collega-ministers Donner en Dekker onder vuur zijn komen liggen na de brand in het cellencomplex van Schiphol.

Kaapvrije vliegtuigen

De strijd tegen het terrorisme duurt voort. Maakte de overheid eerder bekend dat ze ‘slimme camera’s gaat inzetten, nu komen er ook ‘slimme vliegtuigen’. Een consortium – waaronder Airbus en de Europese Commissie – is bezig met de ontwikkeling van een vliegtuig dat zelf kan voorkomen dat het tegen een hoog gebouw vliegt.

Slimme camera’s

Minister Donner wil ‘slimme camera’s’ gaan inzetten tegen terrorisme. Klinkt heel leuk, maar wat zijn slimme camera’s dan? Nou, dat zijn intelligente voorwerpen die ‘verdacht gedrag’ registreren! Ik vind het eerlijk gezegd een beetje gegooi met vage termen.

Afblijven van die ambulancebroeders!

Ik ben blij dat er hulpverleners bestaan. Mensen die andere mensen helpen na bijvoorbeeld een zwaar ongeluk. Zelf zou ik zulk werk denk ik niet aankunnen. Ik kan er dan ook met m’n pet niet bij dat er van die ongelooflijke sukkels bestaan die menen zich agressief te moeten gedragen tegenover hulpverleners.