Advocaatje leef je nog

Bron: Jeeheon

Dit soort berichten ken ik eigenlijk alleen uit de gezondheidszorg. Een tandarts die allerlei onnodige ingrepen uitvoert, bruggen bouwt waar ze niet nodig zijn of die gaatjes ziet die voor anderen onzichtbaar blijven. Of een chirurg die jarenlang de meest ingewikkelde operaties doet, terwijl hij niet is opgeleid voor chirurg. Hersenoperaties op gezonde mensen, na onjuiste verwijzing door een neuroloog… De verhalen over de tandartsen eindigden meestal op dezelfde manier: Tandarts voelt op z’n klompen aan dat het einde van zijn praktijk nabij is, pakt zijn biezen en vertrekt. Meestal naar Marbella. Daar tandartst hij vrolijk verder. Aan het rijtje met van de aardbodem verdwenen ‘professionals’ kan vanaf nu ‘de onvindbare advocaat’ worden toegevoegd.

De onvindbare advocaat is kwijt. Een van zijn cliënten vond dat hij wel erg lang moest wachten op bericht van zijn advocaat en diende een klacht in, waar geen reactie op kwam. De deken kreeg ook al geen antwoord. Niet alleen de advocaat is onvindbaar, ook van zijn cliëntendossiers ontbreekt ieder spoor.

De deken deed wat onderzoek en ontdekte dat de advocaat zich had uitgeschreven uit het handelsregister. Voor het gemak ook maar gelijk uit Nederland en het e-mailadres van zijn kantoor werkte ook niet meer. Als verblijfplaats noemde de advocaat zelf ‘Buitenland’. Het hof was het met de raad eens: door zijn acties is het niet verantwoord dat deze emigrant nog langer als advocaat staat ingeschreven en de advocaat werd van het tableau geschrapt.

Het ís dat er aanwijzingen zijn dat de onvindbare advocaat zich in Thailand bevindt, zodat we Marbella kunnen schrappen. Anders zou je toch spontaan weer in sinterklaas en diens zak gaan geloven.

Lees ook:Afscheid van Bram
Lees ook:Verder onderzoek naar zaak Lucia de B.
Lees ook:Procureur
Lees ook:Contra-expertise
Lees ook:Verplichte procesvertegenwoordiding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.