Officier van Justitie – Dossier van een moordzaak

Bron: rechtspraak.nl

Een Officier van Justitie (OvJ) is een functionaris van het Openbaar Ministerie (OM) bij rechtbank en kantongerecht, belast met opsporing en vervolging van strafbare feiten. Erg tot de verbeelding spreekt deze omschrijving niet en echt zichtbaar wordt een OvJ voor veel mensen pas in de rechtszaal bij een strafzaak.


In de documentaire 2doc: Officier van Justitie – Dossier van een moordzaak die omroep Human vorige week uitzond, is duidelijk te zien dat het werk van een OvJ veel meer inhoudt en veel uitgebreider en veelzijdiger is dan je op het eerste gezicht zou denken:

“Ja, maar de vraag is, van wie is dat bloed?” Officier van justitie, Anne-Marie Ruijs-Verweij, denkt hardop na, terwijl zij de plaats delict bestudeert. Het is een zomerse dag. Even verderop ligt onder een blauw laken het lichaam van een dode man. Een rechercheur in een wit pak legt uit wat hij zojuist heeft ontdekt. De plaats delict is een bosperceel langs de snelweg in de buurt van Eindhoven. De plek vormt het vertrekpunt van een complexe zoektocht door de officier naar ‘waarheid’ achter een gruwelijke moord. Tijdens het onderzoek ontrafelt zich een beeld van de dader en zijn daad.

Je kunt deze documentaire hier terugkijken.

Lees ook:Definitieve veroordeling voor ‘Snelkookpanmoord’
Lees ook:Getuige à (de)charge
Lees ook:Hulpofficier van justitie
Lees ook:Rehabilitatie officier Tonino
Lees ook:Brief gevonden in zaak Nicky Verstappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.