Gerede twijfel

Afbeelding: Gerede Twijfel TV

De Puttense moordzaak, de Zaanse paskamermoord, de Schiedammer parkmoord, Ina Post, Lucia de B., de zes van Breda… Zomaar wat voorbeelden van rechterlijke dwalingen of op zijn minst dubieuze zaken.¬†Voor het onderzoek van (vermeende) rechterlijke dwalingen is het Project Gerede Twijfel opgezet aan de Juridische Faculteit van de Universiteit Maastricht. Op deze projectgroep is de serie ‘Gerede Twijfel’ gebaseerd.

Vijf studenten onderzoeken dossiers, onder leiding van een norse hoogleraar. Elk van hen staat op een wissen in het eigen leven; ze zijn jong en alles wat ze meemaken is nog zo nieuw. Door geconfronteerd te worden met moord, met moordenaars, met achterblijvers van slachtoffers, met niet gehoorde getuigen verandert ook hun leven. De zaken in de serie ‘Gerede Twijfel’ zijn allemaal op ware gebeurtenissen gebaseerd, maar vaak hebben de schrijvers namen en plekken veranderd… Omdat de feiten soms nog gevoelig liggen bij de betrokkenen.

Bron: Gerede Twijfel TV

De serie bestaat uit tien afleveringen, die elke werkdag om 19.25 uur worden uitgezonden bij Omroep Max. Gisteravond was de eerste uitzending (die kun je hier terugkijken), de laatste aflevering wordt uitgezonden op 30 augustus.

Lees ook:Vijf kleine Moszkowiczjes…
Lees ook:Nieuw seizoen Pro deo
Lees ook:Dader en slachtoffer in gesprek
Lees ook:Kantonrechter
Lees ook:Lucia de B. (film 2014)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.