Conviction

Afbeelding: IMDB

Hoe ver zou je gaan voor een familielid dat onterecht tot levenslang wordt veroordeeld voor een moord die hij niet heeft gepleegd? Net zo ver als Betty Ann Waters?

De moeder van Kenny en Betty Ann is een protituee en verwaarloost haar twee kinderen, die daardoor een hechte band krijgen. De volwassen Kenny is een echte lastpost, die niet op de sympathie van de lokale politie hoeft te rekenen. Betty Ann trouwt jong en krijgt zelf twee kinderen. Dan wordt hun buurvrouw vermoord.

Kenny wordt gearresteerd omdat hij verdacht wordt van deze moord en omdat Kenny en Betty Ann geen advocaat kunnen betalen, hebben ze geen andere keus dan te vertrouwen op de advocaat die hem wordt toegewezen. Kenny krijgt levenslang. Betty Ann is ervan overtuigd dat haar broer onschuldig is en doet wat ze kan om hem te helpen, ook als de enige mogelijkheid is dat zij zelf advocaat wordt. Terwijl ze hard werkt om rond te kunnen komen, haalt ze haar middelbareschooldiploma, gaat ze rechten studeren en wordt ze advocaat. Kenny zit dan al twaalf jaar vast en samen storten ze zich op de heropening van zijn zaak. Zes jaar later loopt Kenny als een vrij man de gevangenis uit.

Kenny Waters zat 18 jaar onschuldig in de gevangenis, terwijl zijn zus advocaat werd. Niet omdat ze dat ambieerde, maar om haar broer uit de gevangenis te krijgen. Zij vindt het niet meer dan normaal dat ze tot het uiterste gaat om haar broer te helpen, terwijl haar zoons vinden dat zij haar leven verspild heeft omdat alles om Kenny draaide.

Deze film is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal en zeker het kijken waard. Wat de film niet laat zien (maar wel noemt voor de aftiteling) is dat Kenny zes maanden nadat hij de gevangenis verliet een ongeluk kreeg en overleed. Een verhaal -en film- waar je gewoon even stil van bent.

Lees ook:Advocaatje leef je nog
Lees ook:Lucia de B. (film 2014)
Lees ook:De KLM en de geweigerde vrouw
Lees ook:Lucia de B. krijgt nieuw proces
Lees ook:Moeten alle moordenaars gestraft worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.