Categorie: "Humor"

Vrijheid van filmpjes maken

Afbeelding: iStockphoto

Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. ” Voor het openbaren van gedachten of gevoelens (…) heeft niemand voorafgaand verlof nodig wegens de inhoud daarvan, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet. (…)” (art. 7, lid 3, Grondwet)
Het lijkt heel simpel, maar de grens tussen dit grondrecht en bijvoorbeeld (strafbare!) belediging is dun. Wat voor de één satire is, is voor de ander al belediging.

Boeven in de bocht

Bron: Klearchos Kapoutsis

Ondanks de tropische temperaturen moet er wel gewoon gewerkt worden. Dat geldt voor de rechterlijke macht en advocatuur, en ook voor winkeldieven. Het hebben van een plan B is natuurlijk altijd handig, maar als je een winkeldief bent kan een plan B het verschil zijn tussen vrijheid en tralies.

Mr. Media

Bron: anp (via nos)

Rechtenstudent zijn, advocaat willen worden en een passionele verhouding hebben met het strafrecht, is niet zo’n beste combinatie als familie en vrienden daar achter komen. ‘Oh, dus als ik over een jaar of wat in de problemen kom, dan kan ik jou bellen!’ Tussen neus en lippen door vermelden ze er ook nog even bij dat ze dan natuurlijk wel een vriendenprijs verwachten. Lees: pro deo. Daarnaast is het blijkbaar ook een ongeschreven regel dat je in zo’n geval als rechtenstudent Bram Moszokowicz  op een voetstuk hebt staan.

Onderzoeksplicht

Als koper van een huis heb je een onderzoeksplicht. Vóór de aankoop van een woning moet je de staat van het huis onderzoeken. De verkoper heeft dan wel een mededelingsplicht, maar daar mag je als koper niet zomaar op vertrouwen. In sommige gevallen is het zelfs handig om een exorcist mee te nemen.