Celstraffen geëist in Ahold-zaak

Als het aan het OM ligt, krijgen voormalig Ahold-topmannen Cees van der Hoeven en Michiel Meurs twintig maanden celstraf, waarvan zes voorwaardelijk.
Zij stonden voor de rechtbank in Amsterdam terecht voor hun betrokkenis bij de grootste boekhoudfraude in de Nederlandse geschiedenis.Tegen oud-bestuurder Jan Andrae en oud-commissaris Roland Fahlin werd een jaar cel met respectievelijk zes en negen maanden voorwaardelijk geëist.

De officier van justitie ‘kon zijn ogen niet geloven’ toen hij drie jaar geleden het dossier te zien kreeg. Gebrek aan integriteit bij de bestuurders noemde hij de kern van de rechtszaak. Door de fraude bij Ahold is "het vertrouwen in het Nederlandse bedrijfsleven ongekend ernstig geschonden", constateerde de openbaar aanklager.

De advocaat van Cees van der Hoeven, Micha Wladimiroff, sprak over een ‘schrikeis’.

Zie: Ahold-fraudeurs voor de rechter

Lees ook:Uitspraak in Ahold-zaak
Lees ook:Ahold-top niet de cel in
Lees ook:Ahold-fraudeurs voor de rechter
Lees ook:Nieuw seizoen Pro deo
Lees ook:Rijschoolhouder krijgt 21 maanden

Eén reactie op “Celstraffen geëist in Ahold-zaak

  1. henk

    Schrikeis valt mel mee als je ziet hoeveel gedupeerden er zijn. Honderdduizenden spaarders en beleggers, en miljoenen mensen via de pensioenfondsen. Die hebben 2, 3 jaar geleden de pensioenen niet geindexeerd, mede door de strapatsen van Hoeven cs. De zaak tegen de accountant van Ahold wordt ook interessant. Dit is misschien nog interessant voor de liefhebber, Slotakkoord requisitoir strafeis Ahold. Van RTLZ.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.