Lucia de B. opgenomen in ziekenhuis

De Haagse verpleegkundige Lucia de B. is opgenomen in het Scheveningse gevangenisziekenhuis. Dat meldde het NOS journaal vandaag. Ze heeft verlammingsverschijnselen en kan moeilijk praten. Waarschijnlijk is ze getroffen door een beroerte.

In juni 2004 werd De B. veroordeeld tot levenslang en tbs met dwangverpleging voor de moord op zeven patiƫnten en drie pogingen tot moord. Vorige week bepaalde de Hoge Raad dat die strafcombinatie niet juist is. De zaak werd terugverwezen naar het gerechtshof van Amsterdam.

Lees ook:Lucia de B. krijgt nieuw proces
Lees ook:Verder onderzoek naar zaak Lucia de B.
Lees ook:‘Rammende rechter’ niet toerekeningsvatbaar?
Lees ook:Lucia de B. (film 2014)
Lees ook:Moordenaar wandelvrouwtje moet straf uitzitten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.