Boeten voor plastische chirurgie

Bron: Chicago now

Je eigen kinderen zijn altijd de mooiste kinderen ter wereld. Of toch niet? De Chinese man Jian Feng vond zijn dochter verschrikkelijk lelijk, hij verafschuwde haar, en klaagde zijn vrouw aan. Zulke lelijke kinderen? Die waren niet van hem, ze moest vreemdgegaan zijn.

DNA-testen wezen echter uit dat Jian Feng wel degelijk de vader van de kinderen is. De moeder kon er toen niet meer onderuit: ze moest aan haar man toegeven dat ze, voordat ze elkaar leerden kennen, voor $100.000 aan plastische chirurgie had ondergaan. Ze had hem dat nooit eerder verteld en Jian Feng gebruikte dat argument in de rechtszaak. Zij had hem misleid en hem laten denken dat ze van nature zo’n prachtige vrouw was. Hij was heus wel uit liefde met haar getrouwd, maar nadat hun eerste dochter was geboren, waren er problemen in het huwelijk ontstaan.

Het wordt nog gekker. Jian Feng won de rechtszaak. De rechter kon zich vinden in Fengs argumenten en veroordeelde zijn (inmiddels ex)vrouw tot een boete van $120.000.

Twijfels
Alhoewel dit verhaal door een aantal gerenommeerde mediabedrijven is overgenomen, zou het net zo goed een hoax kunnen zijn. Waarom bijvoorbeeld, als je je eerste kind zo afschuwelijk lelijk vindt, besluit je dat je meer kinderen wilt? Bovendien schijnt de foto die bij dit verhaal geplaatst wordt uit een controversiële reclamecampagne te komen van een kliniek voor plastische chirurgie in Hong Kong. De reclame bevatte een afbeelding van twee mooie mensen en hun drie minder mooie kinderen. Daaronder was te lezen: ‘Het enige waar je je zorgen over hoeft te maken na plastische chirurgie is dat je iets hebt uit te leggen aan je kinderen.’ Daarbij zou het verhaal in Europa en de Verenigde Staten al in 2004 de ronde hebben gedaan.

Maar of het nu waar is of niet, het is een vermakelijk verhaal.

Lees ook:Vier jaar voor doden van vier baby’s
Lees ook:Conviction
Lees ook:Moeten alle moordenaars gestraft worden?
Lees ook:Amin M. bekent moord op Ilona Németh
Lees ook:Procureur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.