Moordloze dag

Voor het eerst in de geschiedenis van New York werd er afgelopen maandag niemand vermoord in de metropool.

Op dinsdagochtend maakte de moord op een 27-jarige man in Brooklyn een einde aan de moordloze uren. Je zou hem er bijna een bekeuring voor geven.

Ik vind dat nogal wat . Drie dagen na de vermeende moordloze dag al trots melden dat er die maandag geen moorden zijn gepleegd. De politie zegt het zelf ook al, een moordloze dag is een erg zeldzaam verschijnsel in een stad met 8 miljoen inwoners. Bovendien worden veel moorden ook pas weken tot wel jaren later gevonden. Hoe weet de politie zo zeker dat er maandag niets is gebeurd? Zijn ze alle bekende moordenaars afgegaan met de vraag of zij iemand vermoord hebben? Wat hebben ze met de vermisten gedaan? Eventuele ontvoerders opgeroepen even een bewijsje te sturen dat die persoon nog wél in leven is? Er zullen heus wel mensen gestorven zijn maandag; thuis, in het ziekenhuis, aan verwondingen, ziekte, van ouderdom… Heeft de politie na drie dagen al die sterfgevallen al onderzocht?

We zullen er wel nooit achter komen of het écht waar is. Moorden blijven onopgelost, vermisten blijven onvindbaar, en als de politie wél tegen een moord aanloopt die op maandag 26 november 2012 is gepleegd, dan geven ze dat vast niet toe. Tijdstip van overlijden: 25 november 2012, 23.59 uur.

Lees ook:Twintig jaar geëist tegen Nomads
Lees ook:Definitieve veroordeling voor ‘Snelkookpanmoord’
Lees ook:Inverzekeringstelling
Lees ook:Lucia de B. (film 2014)
Lees ook:Holleeder perste Houtman af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.