Reclassering

De reclassering is een instelling die het herintreden van veroordeelden in de maatschappij wil bevorderen. Ook geeft de reclassering aan de rechter voorlichting over de persoon(lijkheid) van de verdachte. De reclassering wordt bijna volledig gesubsidieerd door het ministerie van Justitie.

Lees ook:DNA-perikelen
Lees ook:Heenzenden
Lees ook:Tenlastelegging
Lees ook:Voorwaardelijke straf
Lees ook:Voorgeleiding

2 reacties op “Reclassering

  1. Adri

    Zodra een verdachte in verzekering wordt gesteld door een hulpofficier van justitie, geeft deze daarvan kennis aan de ovj, aan de piketadvocaat en aan de reclassering. Een reclasseringsmedewerker bezoekt dan de verdachte en rapporteert daar zonodig over aan de ovj.

      /   Beantwoorden  / 
  2. ann de kroon

    een vraagje.Vandag kreeg ik een oproep van de reclassering om een taakstraf te verrichten van 54 uren.Van het OM heb ik een keninggeving voorwaarderlijke veroordeling .Moet ik nog die taakstraf doen of hoe zit dat.Ik heb 2 jaar proeftijd.Woon alleen in Buitenland en heb inmiddels mijn eigen nationaliteit aangevraagt.Duurdt ongeveer 3 maanden.Komen ze hier ook bij de rechtbank van die straf te weten of niet?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.