Procureur

Een procureur is iemand die namens iemand anders optreedt voor de rechtbank, bijvoorbeeld een advocaat die een collega inschakelt indien een rechtszaak niet in zijn eigen arrondissement gehouden wordt. De taak van een procureur is ervoor te zorgen dat alle noodzakelijke processtukken bij de rechtbank en de advocaat terechtkomen.De advocaat blijft verantwoordelijk voor de rechtszaak en voert ook het woord. Een procureur mag alleen stukken inleveren bij de rechtbank waar hij staat ingeschreven. Lees hier meer.

Lees ook:Advocaat
Lees ook:Verplichte procesvertegenwoordiding
Lees ook:Advocaatje leef je nog
Lees ook:Heenzenden
Lees ook:Wederrechtelijk onrechtmatig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.