Onvoorwaardelijke straf

Een onvoorwaardelijke straf is een straf die daadwerkelijk uitgevoerd wordt. Een voorwaardelijke straf daarentegen wordt pas uitgevoerd als de veroordeelde zich niet aan bepaalde voorwaarden houdt.Binnen de proeftijd mag hij zich niet opnieuw schuldig maken aan een strafbaar feit, anders kan hij de voorwaardelijke straf alsnog opgelegd krijgen.

Vroeger was het zo dat een gedetineerde na tweederde van zijn (onvoorwaardelijke) straf bijna automatisch vrijkwam wegens ‘goed gedrag’. Dat is nu veranderd: gevangenen komen niet meer automatisch vervroegd vrij. Lees hier meer.

Lees ook:Geen proefverlof voor Volkert van der G.
Lees ook:Voorwaardelijke straf
Lees ook:Tenuitvoerlegging
Lees ook:Proeftijd
Lees ook:OM eist voorwaardelijke straf voor Wedzinga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.