Getuige à (de)charge

De één spreekt in je voordeel, de ander in je nadeel. Een getuige à charge wordt opgeroepen door de officier van justitie. Hij legt in de regel een verklaring af die belastend is voor de verdachte in een strafzaak.
Een getuige à decharge wordt opgeroepen door de advocaat van de verdachte of de verdachte zelf. Hij legt over het algemeen een ontlastende verklaring af.

Lees ook:Officier van Justitie – Dossier van een moordzaak
Lees ook:Deal met een crimineel
Lees ook:Hulpofficier van justitie
Lees ook:Eed en belofte
Lees ook:Voorgeleiding

Eén reactie op “Getuige à (de)charge

  1. Fergie

    Indien je schriftelijk wordt gemaand door je voormalig werkgever dat je opgeroepen gaat worden inzake een conflict ontslag met ex-werknemer wordt je dan opgeroepen door je voormalig werkgever als getuige à charge of getuige à decharge? De ex-werknemer heeft tegen de voormalig werkgever een rechtszaak aangespannen. Bij een schriftelijk schrijven wordt je gemaand op een aantal vragen slechts met ja/nee te antwoorden of je wordt opgeroepen als getuige!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.