Arrest

Bij de rechtbank en voor het gerechtshof worden veel verschillende termen gebruikt die eigenlijk op hetzelfde neerkomen (best verwarrend). Zo wordt een officier van justitie (rechtbank) advocaat-generaal genoemd voor het hof. Een rechter (rechtbank) is voor het gerechtshof een raadsheer. Ook de termen voor de uitspraak van een rechtszaak verschillen. Als de rechtbank uitspraak doet, wordt dat een vonnis genoemd. Voor het hof heet een uitspraak een arrest. Snappen jullie het nog?

Lees ook:Vonnis
Lees ook:Appèl
Lees ook:President
Lees ook:Tenuitvoerlegging
Lees ook:‘Rammende rechter’ niet toerekeningsvatbaar?

Eén reactie op “Arrest

  1. Ank

    En de uitspraken van de Hoge Raad heten ook arresten. Overigens blijven deze arresten wel vonissen, dus een arrest is een vonnis, maar een vonnis niet per definitie een arrest (om het makkelijk te maken…)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.