Lucia de B. onschuldig?

Volgens wetenschapsfilosoof Ton Derksen is Lucia de B. onschuldig. Hij schreef een boek over de verpleegster, die tot levenslang en tbs werd veroordeeld voor zeven moorden. Derksen spreekt over een nieuwe gerechtelijke dwaling.De advocaat van Lucia de B., Stijn Franken, wacht een oordeel van de commissie Posthumus II af en wil daarna bij de Hoge Raad een herzieningsverzoek indienen. Het zal toch niet zo zijn dat deze vrouw ook onschuldig vastzit…

Lees ook:Verder onderzoek naar zaak Lucia de B.
Lees ook:‘Moordzaak Ina Post moet opnieuw onderzocht’
Lees ook:Lucia de B. krijgt nieuw proces
Lees ook:Procureur-Generaal
Lees ook:Lucia de B. opgenomen in ziekenhuis

Eén reactie op “Lucia de B. onschuldig?

  1. Niels Laaper

    Ik weet niet of Lucia de B. onschuldig is maar weet wel dat het bewijs materiaal niet deugt. En bij gebrek aan een glazenbol is het het bewijs materiaal waar van we het moeten hebben. Dit geeft meer dan een geringe reden tot twijfel over de schuldvraag. Een gedeelte van de bewijsvoering is gebasseerd op kans berekeningen en daar weten we alles van sinds de maaslandkering. Een ding weten we zeker, de kans dat we allemaal dood gaan is 100%.
    Gezien de absurde straf, levenslang met tbs, begint het op een heksenjacht te lijken. Het begon met wat onduidelijke gevoelens en daar zijn feiten en een dader bij gezocht.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.