Geld ligt voor het oprapen!

Het zal je maar gebeuren: zomaar honderdduizend euro vinden op straat. Het overkwam een man vorige week in Ulvenhout. Hij heeft het geld netjes naar de politie gebracht. ‘Ik zou het mooi zelf houden’, hoorde ik vanmiddag iemand in de trein zeggen.Maar ja, wat moet je met zo’n bedrag? Je kunt het niet zomaar op je bankrekening storten, dan willen ze wel weten waar het vandaan komt. En om nou bijvoorbeeld een auto te kopen en die contant te betalen… da’s ook een beetje raar. Als de man geluk heeft, komen de eigenaars het geld niet opeisen – het zal waarschijnlijk niet op een eerlijke manier verkregen zijn – en krijgt hij het over een jaar in zijn bezit.

Lees ook:Geen steun voor de boezem
Lees ook:Onrechtmatig bewijs
Lees ook:Conviction
Lees ook:De Boetecomputer
Lees ook:Rechter verdacht van poging tot doodslag

4 reacties op “Geld ligt voor het oprapen!

 1. Adri

  Ik denk ook dat dit de verstandigste zet is. Hoogstwaarschijnlijk is de eerlijke vinder over een jaar een ton rijker en hoeft hij zich er niet ongemakkelijk bij te voelen. Dat overkomt hem misschien wel als hij de vondst niet meldt en het geld zo probeert uit te geven.
  Lijkt me niet dat de verliezer het geld nog komt opeisen; daar zit natuurlijk een luchtje aan.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Ank

  Misschien is het geld zelfs wel van deze ‘eerlijke vinder’ en heeft ie een nieuwe manier bedacht om het wit te wassen… haha

    /   Beantwoorden  / 
 3. sam

  wie geeft er nou zo maar 100.000 weg, en dan nog wel aan de cops :S

    /   Beantwoorden  / 
 4. G.

  Sam,

  Alleen al dat je het op deze manier vraagt impliceert dat jij het heel legitiem zou vinden dit bedrag in eigen zak te steken.

  Pfieuw….

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.