Categorie: "Algemeen"

RSS-tussendoortje

Gemak dient de mens en ik lees al mijn favoriete blogs en nieuwssites daarom al járen via Google Reader. En van alle projecten waar Google de stekker uit had kunnen trekken, halen ze Reader uit de lucht. Er moet op dat hoofdkantoor iets in het water zitten. Dat kan niet anders.

Maar wat nu? Over recht.blog hoef je je geen zorgen te maken. Bloglovin gaat verder waar Google Reader stopt. Zie je daar!

Recht.blog volgen met Bloglovin

Vissen naar foutjes

Afbeelding: Heather Sunderland

Er was eens een man die wou vissen
Maar de gemeente die zat hem te dissen
De hoge raad deed zijn best
Het werd een arrest
En daarmee voer voor compromissen

Ik geef toe, deze creatieve interpretatie dekt bij lange na niet de lading van het arrest Wilnisser Visser, waarin het ging om een visverbod. De gemeente Wilnis had dit verbod zó ruim gesteld (‘Vissen op zondag is verboden.’), dat daarmee de privacy van de burger werd aangetast; op zondag vissen op een plek vanuit je eigen achtertuin in niet-openbaar water waar verder niemand je vanaf de openbare weg kon zien, viel ook onder de bepaling.

Het grappige is dat je te ruim gestelde verboden overal kunt tegenkomen.

Mea culpa

Afbeelding: ffCentraal

Inmiddels ben ik weer uit het diepe, zwarte gat gekropen waarin ik viel na het afscheid  van Bram en… Nee, zonder gekkigheid. Als je een drukke periode aan ziet komen en daarom een aantal teksten vooruit schrijft zodat er geen oorverdovende stilte zal vallen, moet je er natuurlijk óók voor zorgen dat die berichten gepubliceerd en zichtbaar worden. Mea maxima culpa. Tijd om de spinnenwebben uit de hoekjes te halen, die al geschreven teksten te updaten en vooral veel nieuwe berichten te plaatsen.

Tbs’ers chippen

Ideetje van tbs-deskundige Hjalmar van Marle: geef tbs’ers die op proefverlof gaan een onderhuidse chip. Op die manier kunnen ze altijd getraceerd worden. De chip moet jaarlijks ‘opgeladen’ worden, zodat de personen niet voor de rest van hun leven gechipt zijn.

Wéér broeders belaagd

Het was weer raak afgelopen weekend: in Vlaardingen werden ziekenbroeders belaagd door cafébezoekers. Ook raakten twee agenten gewond. CNV pleit er nu voor dat ambulancepersoneel begeleid wordt door de politie bij risicogevallen.

Dader en slachtoffer in gesprek

Vaak hoor je na een misdrijf dat er alle aandacht is – hoewel ook vaak negatief – voor de dader, maar niet voor het slachtoffer. Een gesprek tussen dader en slachtoffer kan de laatste helpen bij de verwerking van een misdrijf. Elk slachtoffer moet daarom de mogelijkheid krijgen tot zo’n gesprek, vindt minister Donner.