Categorie: "Privaatrecht"

Sneeuw op het werk

Bron: dcdailyphotos

Als ik niet naar buiten hoef en gewoon lekker vanuit mijn huiskamer de buitenwereld kan bekijken, dan vind ik sneeuw prachtig. Dat wil zeggen, de witte deken die over de wereld ligt. Niet de bruine drab van enkele uren later, als auto’s en dappere fietsers de deken aan gort hebben gereden. Als het dan ook nog eens stevig vriest en de drab van vies verandert in spekglad, dan heb ik het wel gehad met die sneeuw en mag van mij de zomer weer aan.

Dat opgevroren sneeuw -of drab- glad is weet iedereen. Net als dat je daardoor kunt uitglijden en lelijk terecht kunt komen, waardoor je letsel oploopt. Alledaagse gebeurtenissen met alledaagse gevolgen. Toch is dat geen reden voor een werkgever om de gladheid niet te bestrijden.

Detective

Bron: Dave-F

Dagelijks worden talloze detectives ingeschakeld. Niet alleen voor het bespioneren van ontrouwe echtgenoten, zoals in veel films voorkomt, maar voor veel aardsere zaken: vervalsingen, fraude, diefstal, plagiaat en dergelijke. Hoewel een detective geen opsporingsbevoegdheid heeft zoals de politie, kan een detective zeer nuttig werk verrichten voor opdrachtgevers. Lijkt detective je een spannend beroep, dan kun je bij de NTI terecht voor een cursus van zes maanden.

Bron: NTI

De wettelijke benaming voor (privé)detective is Particulier Onderzoeker. Particulier onderzoekers hebben geen bevoegdheden anders dan elke burger die heeft. En daar wringt ‘m de schoen.

De directie stelt zich niet aansprakelijk

Ga je naar theater of schouwburg, dan is de kans groot dat je dit bordje ziet hangen. Ik kan me bijna niet voorstellen dat er iemand is die dit bordje nog nooit gezien heeft. En ik kan er niets aan doen, het zal wel beroepsdeformatie zijn of zoiets, maar ik moet iedere keer grinniken als ik zo’n bordje zie hangen.

Bron: Letterplex

Konijn Punkie

‘Maar hoe weet ik dat ze nog in leven is? Ik wil bewijs dat ze nog leeft! Stuur een foto van haar met de krant van de datum van opname!’ Je ziet het zo voor je, in een film of een boek. Op het puntje van je stoel leef je mee. Dat arme kind! Ontvoerd! Zou ze nog leven?! In dit geval gaat het echter niet om een meisje of een vrouw, maar het gaat om een konijn. Konijn Punkie werd in 2010 in een klap beroemd en is inmiddels het beroemdste konijn in (juridisch) Nederland.