Toxicoloog twijfelt aan schuld Lucia de B.

Toxicoloog Freek de Wolff vraagt zich af of verpleegkundige Lucia de B. terecht veroordeeld is tot levenslang, zo meldt NRC Handelsblad. De Wolff verklaarde in 2004 dat het meisje Amber door een overdosis digoxine om het leven was gekomen. De B. zou daarvoor verantwoordelijk zijn.
Nu blijkt uit e-mailcontact tussen de toxicoloog en schrijver Maarten ’t Hart dat de eerste twijfelt aan de conclusies van het gerechtshof. De verklaring die aflegde over Amber gold voor het hof als belangrijk bewijs tegen Lucia de B.

Lees ook:Verder onderzoek naar zaak Lucia de B.
Lees ook:Lucia de B. onschuldig?
Lees ook:Meer bewijs tegen Holleeder
Lees ook:Verder onderzoek in Deventer moordzaak
Lees ook:Deal met een crimineel

5 reacties op “Toxicoloog twijfelt aan schuld Lucia de B.

 1. Roland Klaverstijn

  De twijfel draait er om dat Freek de Wolff er in 2004 vanuit ging dat het hart van het slachtoffertje sterk vergroot was – wat (mede) wijst op een overdosis digoxine. Inmiddels weet De Wolff beter (het hart bleek niet vergroot) reden waarom hij twijfelt aan zijn verklaring. Maar ja, Lucia moest hangen, net zoals de twee van Putten, de veroodeelde van de Schiedammer parkmoord, de… ga zo maar door. Ons rechtssysteem is gewoon niet zo recht als we met zijn altijd hopen en denken!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Johan

  Roland, ‘niet zo recht als we hopen en denken!’ het is nog veel erger het Nederlandse recht(?)systeem is volkomen verrot en dat is al heel lang zo.

  Denk eens aan wat er de laatste jaren allemaal aan de hand geweest is op dit gebied en hoeveel mensen jarenlang onschuldig in de gevangenis gezeten hebben.

  Zaanse paskamermoord, Ina Post, Haagse Butler, Putten, Leidse Ballpenmoord, Deventer, André de V. (vuurwerkramp Enschede), Schiedam en Lucy de B.

  Net vandaag is bekend geworden dat alle betrokkenen van justitie en politie bij de Schiedamse zaak NIET vervolgd zullen worden,
  Had jij echt iets anders verwacht ?

  De zaak Lucy de B. is helemaal een grof schandaal. Het kan toch niet zo zijn, dat je zo maar een stuk of vijf moorden in de schoenen geschoven worden omdat ook al op zéér discutabele gronden twee andere moorden bewezen geacht worden, het z.g. ‘Schakelbewijs’. Eerst werd zij van 18 moorden beschuldigd allemaal sterfgevallen in ziekenhuizen van reeds ernstig zieke ouderen en jonge kinderen die so wie so al een slechte levensverwachting hadden en die in eerste instantie de de boeken in waren gegaan als ‘natuurlijke sterfgevallen’.
  Pas later werden deze ‘natuurlijke sterfgevallen’ gelinkt aan Lucy de B en werden het plotseling ‘moorden’ met het beangstigende argument, zij was in de buurt of had dienst, dus had ze het gedaan.
  Sommige van deze moorden had zij zelfs begaan terwijl ze typisch niet ‘aanwezig of in de buurt’ was !
  Het is beschamend !!

    /   Beantwoorden  / 
 3. marjan van ginneken

  Hoe zit het met de moorden en intoxicaties van de heren medeci zelf?
  Mijn zoon is er een bewijs van volgespoten met oliehoudende contrastmiddelen
  LIPIODOL-MYODIL-TELEBRIX en nog wat merken,
  alle scans zitten vol met witte stukken??
  Myografie,caudografie en maar spuiten!tot de dood er op volgt.
  Die medici zijn moeilijk te pakken en een verpleegster Lucy de B wordt zomaar achter de tralies gezet!!!!!!!!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 4. CIAcia

  CIA

  “Boris Korczak was a CIA Agent in the 1970′s. He was a double agent infiltrated the KGB for the United States. He was exposed by an American official, had to flee for his life yet the CIA turned it’s back on him refusing him any help. Their hope was that the KGB would kill him.”

  Boris Korczak Ex Double Agent

  http://www.boriskorczak.com

    /   Beantwoorden  / 
 5. Annoncesgratuites

  Annonces gratuites

  “Retrouvez sur ce site les petites annonces gratuites animaux, les annonces gratuites auto et annonces moto. PasseTonAnnonce c’est aussi des milliers de petites annonces immobilier pour trouver un appartement a louer facilement ! Toutes ces annonces gratuites sont publiées imméditament parmis des milliers de petites annonces gratuites classées. ”

  Petites Annonces gratuites, Petites annonces

  http://www.topdil.fr

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.