Computer berekent vonnis in China

In China hebben ze niet onderzocht hoe hoog burgers straffen, maar hoe hoog een computer straft. Een rechtbank heeft twee jaar lang een programma getest dat uitrekent hoeveel straf iemand moet krijgen.In totaal zijn 1500 vonnissen berekend over zo’n honderd verschillende strafbare feiten. Het programma kan ervoor zorgen dat gelijke zaken gelijk afgehandeld worden; een handig hulpmiddel voor de rechter dus.

Lees ook:Voeging
Lees ook:Recidive
Lees ook:Rechter-commissaris
Lees ook:Kritische gevangenismedewerker geschorst
Lees ook:OM in hoger beroep in Hofstadzaak

Eén reactie op “Computer berekent vonnis in China

  1. incasso

    Het klinkt op het eerste gezicht aardig. Alleen ieder geval is anders, waarbij details nogal eens de doorslag kunnen geven. Ik vraag me dan ook af in hoeverre een computer alles meeneemt in zijn afweging. Om nog maar niet te spreken van de bepaling van weegfactoren van de divesre feiten en omstandigheden bij de totstandkoming van een oordeel. Ben benieuwd.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.