Burger straft zwaarder dan rechter

Als de burger het voor het zeggen had, strafte hij zwaarder dan de rechter. Dat blijkt uit een onderzoek van het Algemeen Dagblad, maar het was al veel langer bekend. Rechters zíjn in de afgelopen tien, vijftien jaar al veel zwaarder gaan straffen, mede omdat daarom geroepen werd in de maatschappij.
Voor doodslag werd vijftien jaar geleden zo’n vier jaar opgelegd. Nu zijn vonnissen van acht tot tien jaar voor hetzelfde delict geen uitzondering meer. Voor moord wordt nu makkelijk vijftien tot twintig jaar opgelegd, waar de norm ongeveer twaalf jaar was.

Lees ook:U vraagt, wij geven
Lees ook:OM in hoger beroep in Hofstadzaak
Lees ook:Terroristen Hofstadgroep veroordeeld
Lees ook:Twaalf jaar na moord op schrijver
Lees ook:Twintig jaar geëist tegen Nomads

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.