Twintig jaar geëist tegen Nomads

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, gaan twaalf Nomads voor twintig jaar de cel in. Justitie houdt hen verantwoordelijk voor de moord op drie clubgenoten van de Limburgse Hells Angels. Als het gerechtshof moord niet bewezen acht, eist het OM vijftien jaar.
De rechtbank veroordeelde de verdachten eerder tot zes jaar, na een eis van levenslang. Zij vond dat er geen bewijs werd geleverd voor de moorden. Of dat bewijs nu wel geleverd is, is maar de vraag. Alle verdachten hullen zich in stilzwijgen. De moorden werden gepleegd in februari 2004 in het Limburgse Oirsbeek. Waarschijnlijk doet het hof op 7 november uitspraak.

Lees ook:Moordloze dag
Lees ook:Verder onderzoek naar zaak Lucia de B.
Lees ook:Nomadsgetuige gegijzeld
Lees ook:Lucia de B. opgenomen in ziekenhuis
Lees ook:Acht jaar geëist in pornozaak

2 reacties op “Twintig jaar geëist tegen Nomads

  1. Ank

    Er werd wel bewijs geleverd voor de moorden! Er kon echter geen voorwaardelijk opzet bewezen worden, dus werd de strafrechtelijke kwalificatie teruggebracht tot ‘doodslag’. Overigens is niemand veroordeeld voor de moord op twee van de slachtoffers omdat onduidelijk was wie er had geschoten, wél bewezen was dat de moorden binnen de groep hadden plaatsgevonden (de rechter heeft bij de uitspraak letterlijk gezegd te weten dat hiermee de echte daders hun straf ontlopen maar dat dit niet anders kan omdat je geen mensen kunt veroordelen als je niet zeker weet of zij een delict hebben vervuld). Bij de moord op het derde slachtoffer is ook onduidelijk wie er het daadwerkelijke ‘genadeschot’ gelost heeft maar hier telde dat er inmiddels zoveel tijd verstreken was dat alle aanwezigen zich van het gebeuren hadden kunnen distanciëren. Door dit niet te doen maakten zij zichzelf tot mededaders en konden zij voor ‘medeplegen van doodslag’ veroordeeld worden.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sjan

    Dank voor deze aanvulling!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.