School kan leerling met tv weigeren!

Ik vond het sowieso al raar om te horen dat het Hoornbeeck College uit Amersfoort een leerling de toegang tot haar school had geweigerd omdat deze thuis over een open internetverbinding en een televisie beschikte, maar nu blijkt ook nog dat de school in haar recht staat!

De voorzieningenrechter bepaalde in een kort geding – dat door de ouders van de jongen was aangespannen – dat de school ´in redelijkheid´ kon beslissen de jongen niet aan te nemen, aangezien de school argumenten aanvoerden die ´aan de kern van haar identiteit raakten´.

Enkele van die argumenten zouden dan het gebruik van bepaalde bijbelvertalingen zijn en het feit dat het zusje van de leerling wel eens een lange broek draagt. In wat voor tijd leven we…

Lees ook:Zaak Taïda weer voor de rechter
Lees ook:De naam ‘Facebookmoord’
Lees ook:Wéér broeders belaagd
Lees ook:Stilte voor de storm?
Lees ook:Column

7 reacties op “School kan leerling met tv weigeren!

 1. Roos

  Je vraagt je soms wel eens af of we nu al in 2006 leven??????

    /   Beantwoorden  / 
 2. Ank

  Ik snap iets niet… Ben niet gelovig maar volgensmij is het toch juist dat toen de bijbel geschreven werd er nog geen tvs bestonden… hoe kan er dan in de bijbel staan dat je GEEN tv mag kijken? Vast weer de interpretatie van iemand daar in Rome….

    /   Beantwoorden  / 
 3. Adri

  Nou Ank, je slaat hier de plank behoorlijk mis. Het gaat hier om een streng gereformeerde school, een protestantse school dus en daar heeft Rome niets mee te maken. Rome gaat over de katholieke kerk. Protestanten hebben niet zo’n overbodig instituut als een paus en de hele bijkomende Vaticaanse flauwekul. Maar daarom hebben protestanten misschien wel weer zoveel verschillende stromingen. Als je het met het huidige beleid van jouw kerk niet eens bent, begin je gewoon voor jezelf. Hervormd, gereformeerd, streng gereformeerd, Nederduits gereformeerd, evangelisch, Nederlands hervormd en weet ik wat allemaal meer. Maar goed, dat terzijde, in de bijbel staat uiteraard niet dat je geen tv mag kijken maar protestanten lijken volgens mij wel een beetje op moslims; elke iman/dominee heeft zijn eigen uitleg van de heilige schrift en heeft ook een eigen kijk op wat goed en slecht is voor de geloofsgemeenschap.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Erik

  Gebruik de zintuigen eens die je zelf hebt gekregen in je leven. ogen oren neus gevoel etc.
  Dan weten we allemaal dat je je niet kan en mag blindstaren in een boek “bijbel”. Maar leert van de dingen die om je heen gebeuren.

  Kijk maar eens goed in de wereld, alles wat een kerk verbied gebeurt. Moorden, liegen, bezodemieteren, velen zitten op zondag (vrijdag) in de kerk om te bepalen wie ze gaan naaien aankomende week.

  En al het moorden en liegen gebeurt uit naam van……………

    /   Beantwoorden  / 
 5. G.

  Is het niet zo dat een hoogleraar recht het vonnis van deze rechter heeft betiteld als een regelrechte blunder? Ik hoop maar dat de leerling in hoger beroep gaat met een goede advocaat naast zich. Maar -daar gaan we weer- het meest cruciale foute in het NL-rechtssysteem… je gooit klauwen met geld weg voor een principekwestie. Voor organisaties en overheid geen probleem; voor een particulier niet op te brengen.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Arjan

  oke je mag dus wel wiet roken, doodschieten ( doodslaan magniet)??

    /   Beantwoorden  / 
 7. G.

  Een school heeft het recht leerlingen te schorsen en/of verwijderen bij onacceptabel gedrag. Een voorbeeld wat nog niet zo lang geleden op een school zich heeft voorgedaan; jongen intimideert meisje openlijk op school, draait door en vervolgens moet het kantinepersoneel en bewaking er ook aan geloven. Nagenoeg niet fysiek, maar wel zodanige dreigende taal bezigen dat handhaven niet meer mogelijk bleek. Dus nee; er wordt gelukkig al veel eerder een grens getrokken.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.