OM in hoger beroep in Hofstadzaak

Het openbaar ministerie gaat in hoger beroep in de zaak tegen de Hofstadgroep. Twee weken geleden werden de vonnissen tegen de terroristische organisatie uitgesproken: acht leden kregen straffen opgelegd van één tot vijftien jaar. Jason W. kreeg de hoogste straf.

Het OM was tevreden over die vonnissen maar is van mening dat een aantal juridische kanten aan de zaak in hoger beroep moeten worden beoordeeld.

Het gaat daarbij om de uitleg die rechtbank geeft aan het begrip oogmerk van een terroristische organisatie, het onderscheid dat de rechtbank maakt tussen diverse deelnemingshandelingen en het terroristisch oogmerk bij het handelen in strijd met de Wet Wapens en Munitie.

Lees ook:Aanleg
Lees ook:Richard H. in hoger beroep
Lees ook:Terroristen Hofstadgroep veroordeeld
Lees ook:Novum
Lees ook:Rechters gaan meer verantwoording afleggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.