Geweld tegen hulpverleners strenger bestraft

Gelukkig: plegers van geweld tegen onder meer ambulancepersoneel worden voortaan strenger bestraft. Over twee weken – op 26 oktober – gaat een actieplan van start, zo vertelde minister Remkes afgelopen weekend bij Nova.

Behalve Remkes zijn ook Wim Deetman (voorzitter Vereniging van Nederlandse Gemeenten) en minister Hirsch Ballin betrokken bij het actieplan.

Behalve het feit dat het Openbaar Ministerie hogere straffen gaat eisen voor gebruikers van geweld tegen ambulancepersoneel, wordt het doen van aangifte gestimuleerd. Vaak zijn de slachtoffers van geweld bang voor represailles.

Ook wordt schade verhaald op de geweldplegers.

Lees ook:Afblijven van die ambulancebroeders!
Lees ook:Kritische gevangenismedewerker geschorst
Lees ook:Noodweer
Lees ook:OM in hoger beroep in Hofstadzaak
Lees ook:U vraagt, wij geven

2 reacties op “Geweld tegen hulpverleners strenger bestraft

  1. Ank

    Dat het OM en de politiek willen dat deze mensen strenger worden gestraft, wil natuurlijk niet zeggen dat onze (onafhankelijke) rechter daar in mee gaat!! Je kunt dus niet zeggen dat geweld tegen hulpverleners voortaan strenger wordt bestraft! Iedereen roept om strenger straffen in deze zaak maar niemand heeft het erover hoe deze zaken nu bestraft worden, vraag me af of dat uberhaupt onderzocht is! Denk bovendien dat een rechter niet mild zal zijn in dit soort zaken, en kan me niet voorstellen dat hij dit in het verleden wel was. Naar mijn mening is dit gewoon een politiek spelletje zo kort voor de verkiezingen. Een apparte strafbaarstelling is onzin aangezien ons strafrecht genoeg mogelijkheden biedt om streng te straffen naar aanleiding van de omstandigheden van het geval (ernst van het delict, maatschappelijke inpact etc…)

      /   Beantwoorden  / 
  2. meral

    Zodra er iets veranderd in de wet moet de zogenaamde onafhankelijke rechter de dader wel strenger straffen. En blijkbaar wordt er een actieplan geschreven door oa. het ministerie dus het zal wel strenger worden dan. Ik vind bovenstaande onderbouwing dan ook alles behalve sterk

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.