Onderzoeksraad presenteert rapport Schipholbrand

Morgen presenteert de Onderzoeksraad voor Veiligheid het definitieve rapport over de Schipholbrand. Dan wordt bekend of er koppen gaan rollen in de politiek. Als het aan Aart Jan de Geus ligt niet. Hij ergert zich namelijk aan het feit dat collega-ministers Donner en Dekker onder vuur zijn komen liggen na de brand in het cellencomplex van Schiphol.De schuld ligt volgens De Geus niet bij de ministers maar bij degene ‘die de brand moedwillig stichtte’. Natuurlijk is die persoon schuldig, maar er zijn grove fouten gemaakt en daar mogen Donner en Dekker écht wel op afgerekend worden.

Om maar even een paar dingen te noemen: de afstand van de cellen naar de uitgang was veel groter dan toegestaan; de installatie die de rook had moeten afvoeren werkte niet; de brandwerendheid van de cellen was niet in orde; de ramen waren niet lang genoeg bestand tegen de hitte. Verder maakten de bewakers een ernstige fout door de deur van de cel waar de brand begon, open te laten staan.
Ongelooflijk dat De Geus dan zo’n opmerking maakt.

Lees ook:Donner en Dekker d’r uit
Lees ook:Overlevenden Schipholbrand te vroeg uitgezet
Lees ook:Slimme camera’s
Lees ook:Vorm je oordeel op de Open dag van de rechtspraak
Lees ook:Louwes blijft voorlopig achter de tralies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.