Kaapvrije vliegtuigen

De strijd tegen het terrorisme duurt voort. Maakte de overheid eerder bekend dat ze ‘slimme camera’s gaat inzetten, nu komen er ook ‘slimme vliegtuigen’. Een consortium – waaronder Airbus en de Europese Commissie – is bezig met de ontwikkeling van een vliegtuig dat zelf kan voorkomen dat het tegen een hoog gebouw vliegt.

Ook kan het met behulp van een afstandsbediening landen. Verder worden gesprekken tussen passagiers afgeluisterd (mag dat zomaar?) en wordt hun gedrag gescand. Een eventuele kaper kan de cockpitdeur niet in omdat deze alleen toegankelijk is na een irisscan en vingerafdrukherkenning.

Ongeveer hetzelfde geldt voor de stuurknuppel. Zou het misschien niet kunnen dat de bemanning onder dwang zélf de cockpitdeur openmaakt en het vliegtuig bestuurt?

Als de kaper er tóch in slaagt het vliegtuig in de richting van bijvoorbeeld een hoog gebouw te sturen, ontwijkt het vliegtuig zelf dat doel. Dat is toch wel knap. Maar de terroristen verzinnen er vast wel wat op.

Lees ook:Recidive
Lees ook:Verplichte procesvertegenwoordiding
Lees ook:Vrijspraak
Lees ook:Blijf van m’n wangslijm!
Lees ook:Burger straft zwaarder dan rechter

Eén reactie op “Kaapvrije vliegtuigen

  1. Marie

    Ik weet nog dat in de woning van mijn ouders (zowat 30 jr geleden) de achterdeur niet eens gesloten was! Toen kon dat nog, nu hoor je bijna dagelijks over terrorisme, goed dat er wat tegen gedaan wordt, maar het zou nog beter zijn als het niet nodig zou zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.