Bestaan geheime gevangenissen eindelijk toegegeven

Hehe, Bush heeft eindelijk toegegeven wat iedereen al lang wist – dat er buiten de Verenigde Staten geheime CIA-gevangenissen bestaan. En minister Bot is daar zowaar blij mee, omdat de Amerikaanse president tot nu toe altijd ontkende.

Onze minister van Buitenlandse Zaken deed verschillende keren navraag naar het bestaan van geheime buitenlandse cellen maar werd keer op keer voorgelogen. Blijkbaar kan dat allemaal. Blijkbaar is er eerst heel veel druk van buitenaf (Europese Unie bijvoorbeeld) nodig voor Bush zoiets wil toegeven.

Gevangenen – wat ze ook gedaan hebben – hebben ook rechten. En als er geheime gevangenissen bestaan, is er niemand die daarop toeziet. Nu kan dat eindelijk gaan gebeuren, want de gedetineerden gaan vallen onder de Conventie van Genève. Daarmee is er sprake van een rechtsgang en krijgen ze een advocaat toegewezen.

Lees ook:Hot news: ontsnapping uit gevangenis
Lees ook:Belgische gevangenen ontsnappen
Lees ook:Politieverhoren verplicht opgenomen
Lees ook:Journalisten afgeluisterd: hoofdredacteuren willen gesprek
Lees ook:‘Holleeder kocht ambtenaren om’

2 reacties op “Bestaan geheime gevangenissen eindelijk toegegeven

  1. Ank

    Het was zo dat Rice het had ontkend, ik geloof niet Bush zelf. En nu zegt Rice natuurlijk dat zie hier niets vanaf wist. Maar goed, het maakt toch allemaal niet uit, want die Amerikanen doen toch wat ze willen, of de rest van de wereld (en de wet) zegt dat het niet mag maakt ze niets uit!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Adri

    En dan vragen die Amerikanen zich nog af waarom de rest van de wereld zo’n hekel aan hen heeft en vliegtuigen op gebouwen laat vliegen. Door hun arrogante houding roepen ze zelf het onheil over zich af.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.