‘Verbied pedofielen om met kinderen te werken’

D66 wil een verbod instellen voor veroordeelde pedofielen om nog ooit met kinderen te werken. Kamerlid Ursie Lambrechts heeft vrijdag het kabinet om maatregelen gevraagd. Heel verstandig, lijkt mij.

Lambrechts wil dat het kabinet optreedt tegen ontuchtplegers die na hun veroordeling solliciteren voor banen waarbij ze met kinderen te maken krijgen.

Ik hoorde van een politieman ooit het verhaal over een veroordeelde pedofiel die later aan de slag ging als kinderfotograaf. Toen de politie bij hem langs ging en vroeg waarom hij dit werk deed terwijl hij wist dat hij een zwak had voor jonge kinderen, antwoordde hij dat hij zijn probleem juist makkelijker onder controle kon krijgen door met kinderen te werken.
Lijkt mij niet, als je aan de lijn bent koop je toch ook geen zakken vol snoep? Dan is de verleiding alleen maar groter!

Lees ook:NOCNSF komt met zwarte lijst voor ontuchtplegers
Lees ook:Boeten voor plastische chirurgie
Lees ook:Geen levenslang voor verdachte Baflo
Lees ook:Vrouwen die pedofiel zijn bestaan wel/niet*
Lees ook:Geen proefverlof voor Volkert van der G.

6 reacties op “‘Verbied pedofielen om met kinderen te werken’

 1. G.

  Helemaal mee eens, meteen uitvoeren. Bescherming van kinderen gaat voor.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Roland

  Over het algemeen ben ik niet zo kort van stof: maar in dit geval wel. VERBIEDEN. Gewoon een Berufsverbot waarmee voorkomen wordt dat deze mensen ooit nog professioneel met kinderen in aanraking kunnen komen!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Advocaten hulp

  Het lijkt mij ook niet meer dan logisch. Je gaat de kat immers niet op het spek binden

    /   Beantwoorden  / 
 4. G.

  Kat op spek binden.. vandaag het artikel gelezen dat de adressen van blijf van mijn lijf huizen lang niet zo anoniem zijn zoals zou moeten? Jeetje nog aan toe.

    /   Beantwoorden  / 
 5. G.

  Als ik het goed omschrijf, en een ieder is vrij mij hierin te corrigeren, is het zo dat voor bepaalde sectoren een antecedentenonderzoek plaatsvindt voor o.a. directeuren en/of werknemers. De sector waar ik op wijs zou bijv. de beveiligingsbranche kunnen zijn. Heb je daar wat op je kerfstok, ben je niet gerechtigd binnen die sector te gaan werken. Logisch, lijkt me. Hoe onlogisch is het eigenlijk dat over bovengenoemd item nog debat gevoerd moet worden! We zijn blijkbaar in NL heel snel als het doorgaans geld of goederen aangaat, maar oh zo traag als er letterlijk het maken of breken van menselijke levens op het spel staat. Op zijn zachtst gezegd uitermate bedenkelijk.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Sjan

  Je hebt helemaal gelijk G. Sommige dingen in Nederland zijn echt bizar geregeld, helaas…

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.