Ongewenste beelden via de webcam

Een verhaal over chatten en webcams, overgenomen uit het politieblad Blauw.

Een man legde via msn contact met een negenjarig meisje. Hij zei dat hij zeventien jaar oud was en voor een tijdschrift werkte dat door jonge meisjes gelezen wordt. Met een webcam liet hij het meisje zijn geslachtsdeel zijn. Ook probeerde hij het slachtoffer ertoe te bewegen seksuele handelingen bij zichzelf te verrichten.

De advocaat van de man vroeg voor de rechtbank om vrijspraak. Volgens hem was de man alleen ‘virtueel’ en niet ‘reĆ«el’ aanwezig bij het tonen van zijn edele delen, en ‘confrontatie met afbeeldingen van het menselijk lichaam levert geen schennis van de eerbaarheid op’.
Ook had het meisje de man weg kunnen klikken van msn.

De rechtbank dacht er gelukkig anders over. Zij achtte het effect van overrompeling en indringendheid groot bij het versturen van live beelden via de webcam. Bovendien werden die beelden ondersteund door direct contact middels het chatten. Volgens de rechtbank werd het kind tegen haar wil geconfronteerd met oneerbare handelingen van de verdachte. Die werd veroordeeld tot 180 uur werkstraf en 6 maanden voorwaardelijk.

Lees ook:Gemanipuleerde naaktfoto
Lees ook:De naam ‘Facebookmoord’
Lees ook:Verder onderzoek in Deventer moordzaak
Lees ook:Geen levenslang voor verdachte Baflo
Lees ook:Is ‘ie het of is ‘ie het niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.