Vrouwen die pedofiel zijn bestaan wel/niet*

Bron: sbs6

Doorhalen wat niet van toepassing is.

Volgens Van Dale is een pedofiel een ‘volwassene die seksuele liefde voelt voor kinderen’. ‘Volwassene’ dus, niet ‘man’. In het strafrecht is het verlangen naar seksueel contact met kinderen niet strafbaar gesteld. Alleen het echt hebben van seksueel contact en het bezit van kinderporno zijn dat. Er is dus een verschil tussen pedofilie en pedoseksualiteit (lees hier bijvoorbeeld maar eens).

Op zondag 3 februari zond SBS6 een aflevering uit van ‘Undercover in Nederland’ over pedofiele vrouwen. Een van de meest schokkende dingen vond ik persoonlijk een vrouwelijk tweedekamerlid, dat voordat ze medewerking verleende aan dit programma, nooit had gedacht dat er ook vrouwelijke pedofielen bestaan. Waarom denkt ze dat? Hoe komt ze aan dat idee? Ja, in de media zien we vooral mannelijke pedofielen en in de uitzending van Undercover in Nederland werd ook bevestigd dat van het aantal bekende pedofielen ‘maar’ 7% vrouw is, maar is het dan toch niet ontzettend naïef om te denken dat vrouwen geen misbruik maken van kinderen? Ik had deze gedachte nog kunnen volgen als bijvoorbeeld was aangetoond dat vrouwen ook nooit kinderen mishandelen, maar ook dat komt voor.

Amsterdamse zedenzaak
Na de Amsterdamse zedenzaak (waarvan het hoger beroep dit voorjaar wordt behandeld) kwamen er geluiden uit de samenleving dat mannen niet in de kinderopvang zouden mogen werken. En dan ook maar niet op basisscholen. Ja, als je toch bezig bent… Die plannen ook daadwerkelijk uitvoeren slaat nergens op. Niet alle mannen zijn pedofiel, net als niet alle pedofielen man zijn. Een kind dat naar de opvang gaat kan net zo goed ten prooi vallen aan een vrouwelijke pedofiel. En dan? Alle vrouwen ook maar uit de kinderopvang weren? Daarbij zijn de meeste kinderen die misbruikt zijn misbruikt door vader, opa, oom, buurman… De ‘kinderlokker’ komt maar heel zelden voor. Een bekende die dichtbij het kind staat veel vaker.

Vlak nadat ik deze uitzending had gezien, las ik een column van Luuk Koelman. En toch denk ik dan: zijn (alle) pedofielen slecht? Of heeft het niets met de aard van het beestje te maken maar puur en alleen met het handelen?

 

Lees ook:NOCNSF komt met zwarte lijst voor ontuchtplegers
Lees ook:‘Verbied pedofielen om met kinderen te werken’
Lees ook:Boeten voor plastische chirurgie
Lees ook:Justitie eist cel tegen moeder voor ontucht met dochters
Lees ook:Mijn recht, jouw recht (de Rechtspraak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.