De directie stelt zich niet aansprakelijk

Ga je naar theater of schouwburg, dan is de kans groot dat je dit bordje ziet hangen. Ik kan me bijna niet voorstellen dat er iemand is die dit bordje nog nooit gezien heeft. En ik kan er niets aan doen, het zal wel beroepsdeformatie zijn of zoiets, maar ik moet iedere keer grinniken als ik zo’n bordje zie hangen.

Bron: Letterplex

Bijna net zo mooi als het bordje waarop staat ‘Aansprakelijkheid wordt niet geaccepteerd.’

Zo’n uitsluiting van aansprakelijkheid ‘wordt vermoed onredelijk bezwarend te zijn’ en is daarmee in strijd met de wet. Natuurlijk hangt het af van de omstandigheden van het geval, maar aangezien zo’n theater zich hier makkelijk voor kan verzekeren (en dat naar alle waarschijnlijkheid ook wel zal hebben gedaan), lijkt zo’n bordje mij vooral een poging om af te schrikken. Als we maar zo’n bordje ophangen, dan komen we er mooi mee weg. Maar als mijn jas zoekgeraakt of beschadigd blijkt als ik ‘m na de voorstelling weer kom halen, dan stel ik de directie echt wel aansprakelijk.

‘Maar je geeft je jas toch zelf af? Dan ga je daar toch mee akkoord?’ Zo werkt het niet. Maar wat zou het mooi zijn als dat wel zo was! Dan zou ik zelf een bordje maken met daarop ‘Ik stel mij niet aansprakelijk voor schade van anderen’. Dat hang ik om mijn nek zodat het duidelijk zichtbaar is, als er iemand voor me komt staan spuit ik graffiti over zijn jas en klaar ben ik. Want ik stel me niet aansprakelijk. Hij heeft het bordje kunnen zien en hij ging er dus mee akkoord toen hij voor me ging staan. Mooie boel zou dat worden. Bovendien kom ík daar niet mee weg. En daarom moet ik daar altijd om grinniken. Want het lukt dat theater dus wel.

Lees ook:Geld ligt voor het oprapen!
Lees ook:Patrick, Joran, Peter R., Natalee en het AD
Lees ook:‘Holleeder wilde ontsnappen’
Lees ook:Mr. Media
Lees ook:Sneeuw op het werk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.