Boeven in de bocht

Bron: Klearchos Kapoutsis

Ondanks de tropische temperaturen moet er wel gewoon gewerkt worden. Dat geldt voor de rechterlijke macht en advocatuur, en ook voor winkeldieven. Het hebben van een plan B is natuurlijk altijd handig, maar als je een winkeldief bent kan een plan B het verschil zijn tussen vrijheid en tralies.

Meneer X trok gisteren in een Tilburgse supermarkt de aandacht van het winkelpersoneel omdat hij een winterjas aan had. Nadat hij was overgedragen aan de politie bleek de jas inderdaad buit te bevatten. Een winterjas dragen bij tropische warmte. Dan vráág je er natuurlijk ook wel een beetje om. Net als wanneer je onderweg naar de rechtbank -omdat je terecht moet staan voor diefstal- wordt aangehouden in een gestolen auto.

En zij zijn zeker niet de enigen, want wat dacht je bijvoorbeeld van de dief die laptops steelt bij Marktplaats om die laptops vervolgens te koop aan te bieden… Op marktplaats!

Buitenlandse boeven kunnen er ook wat van. Die stelen een worst om die worst vervolgens te gebruiken als wapen bij een poging een fietser te overvallen. En werk je bij een fastfoodrestaurant? Berg je dan maar als je per ongeluk een verkeerde bestelling afgeeft. Voor je het weet houdt de klant je onder schot.

Heb je ouders met hoge verwachtingen van jouw studieprestaties? Vertel ze dan toch maar gewoon dat je voor een vak gezakt bent. Een berichtje sturen naar je ouders dat je ontvoerd bent is écht de oplossing niet.

Ook van andermans fouten kun je leren. Doe er je voordeel mee:

Lees ook:Politie mag stunbagkogels gebruiken
Lees ook:Lok-iets
Lees ook:Stilte na de Facebookstorm
Lees ook:Veerman ontkent misbruik van dienstauto
Lees ook:Justitie eist cel tegen moeder voor ontucht met dochters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.