Mr. Media

Bron: anp (via nos)

Rechtenstudent zijn, advocaat willen worden en een passionele verhouding hebben met het strafrecht, is niet zo’n beste combinatie als familie en vrienden daar achter komen. ‘Oh, dus als ik over een jaar of wat in de problemen kom, dan kan ik jou bellen!’ Tussen neus en lippen door vermelden ze er ook nog even bij dat ze dan natuurlijk wel een vriendenprijs verwachten. Lees: pro deo. Daarnaast is het blijkbaar ook een ongeschreven regel dat je in zo’n geval als rechtenstudent Bram Moszokowicz  op een voetstuk hebt staan.

Toen ik hem in Collegetour hoorde zeggen dat hij geen briljante rechtenstudent was en dat zijn cijferlijst op de universiteit voornamelijk bestond uit zesjes, was ik wel een beetje opgelucht. Eerlijk is eerlijk. Als hij met zesjes had kunnen komen waar hij was, dan zou dat mij ook zeker lukken! Zelfs al heb ik geen beroemde adcovatenvader of andere kruiwagens. Zelf zou ik dit niet dan weer niet ‘op een voetstuk staan’ willen noemen. Bovendien geven zijn zesjes mij de laatste weken niet veel hoop meer voor de toekomst. Hij deed namelijk een paar domme dingen; grote contante betalingen aannemen, slechte rechtsbijstand verlenen en rekeningen sturen voor werk dat niet was gedaan om maar wat te noemen, en werd daardoor van het tableau geschrapt. De definitieve beslissing volgt pas volgend jaar, maar ik verwacht geen ‘Sorry Brammetje, we zagen het helemaal verkeerd, niets aan de hand.’

Wat ik hoe dan ook wél bewonder aan Bram Moszkowicz zijn humor en zelfspot. In Collegetour vergeleek een HBO-rechtenstudent Wilders met Hitler en kreeg vervolgens als advies van Bram Moszkowicz geschiedenis te gaan studeren in plaats van rechten. Daarvan schoot ik in de lach. Om de reclames waarin hij voorkomt moet ik ook grinniken. Die uit de jaren ’90 vond ik al leuk, van Centraal Beheer (‘Even Apeldoorn bellen’), het ‘vervolg’ van de LOI vond ik ook leuk gevonden. En alhoewel hij de reclame niet zelf heeft bedacht, vond ik de aanhaker op de uitspraak van de Raad van Discipline en de problemen met de belastingdienst geweldig. Met zelfspot kun je veel zware klappen opvangen. Meesterlijk!

Centraal Beheer

LOI Aanrijding

LOI Aanrijding – deel 2

Nieuwe ontwikkeling rondom Bram Moszkowicz

 

Lees ook:Column
Lees ook:Afscheid van Bram
Lees ook:Moszkowicz vecht voor Holleeder
Lees ook:Mea culpa
Lees ook:Slimme camera’s

Eén reactie op “Mr. Media

  1. Sylvia

    Toegegeven, ik heb niet veel op met Moszkowicz. Toch blijven die LOI-spotje met hem briljant ;P

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.