Levenslang voor Richard H.

Richard H. is vandaag voor de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot levenslang. Die straf had het openbaar ministerie ook tegen hem geëist. De 34-jarige Zoetermeerder vermoordde vorig jaar april zijn vrouw en twee dochtertjes en gaf ze daarna als vermist op.

Tien dagen na de moord werd H. gearresteerd, nadat zijn bloedsporen waren aangetroffen in de woning en in zijn auto. Hij bekende en bleek er een dubbelleven op na te houden. Door een relatie met een Poolse webcamgirl zag H. zich genoodzaakt, zijn gezin uit de weg te ruimen.

Het is vrij uitzonderlijk dat levenslang is opgelegd in deze zaak. Normaal gesproken wordt die straf alleen gegeven als een persoon een serieuze bedreiging vormt voor de maatschapij. Bij Richard H. is de kans op herhaling (recidive) echter vrij klein.

De rechtbank vond de straf toch geoorloofd gezien de uitzonderlijke ernst van de misdrijven, de schok die het teweeg bracht in de maatschappij en het leed dat de familie van de slachtoffers is aangedaan.

Lees ook:Richard H. in hoger beroep
Lees ook:Richard H. hoort levenslang eisen
Lees ook:Onvoorwaardelijke straf
Lees ook:U vraagt, wij geven
Lees ook:OM in hoger beroep in Hofstadzaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.