Voeging

Voeging is het samenvoegen van verschillende strafbare feiten tot één zaak of, in het civiele recht, het samenvoegen van twee procedures tussen dezelfde personen betreft hetzelfde onderwerp.

Lees ook:Computer berekent vonnis in China
Lees ook:Civiele rechtspraak
Lees ook:Ne bis in idem
Lees ook:Double Jeopardy
Lees ook:Rechter-commissaris

Eén reactie op “Voeging

 1. Harro Salim

  Ik ben een Indonesische lawyer, op het ogenblik verder studerende voor een master’s graad in Indonesische rechten. Het moeilijke is dat de boeken hier in Indonesie al vertaald zijn in de Indonesische taal van groentendeels de jaren 1950+, terwijl de huidige taal al veel veranderd is. Dus vaak moet ik dus een heleboel rechtstermen, zoals VOEGING, TUSSENKOMST, ONTSLAG, enz., terug opzoeken via internet, maar dan zijn de rechten in Nederland ook al veranderd of up-dated, en kan daardoor de originele betekenis een beetje anders zijn. Is eenigsinds mogelijk om de originele Nederlands Indische Wetboek van strafrecht, Herziend Inlands Reglementen van de jaren 1945-1950 via internet te ‘down-loaden’. Alhoewel ik mijn Nederlandse taal niet meer zo goed spreek en schrijf, zal het voor mij een grote hulp wezen als ik de originele boeken die in het Nederlands zijn geschreven kan lezen. Bijvoorbaat mijn hartelijke dank, voor enig hulp van de lezers, en mijn excuses aangeboden voor het gebrekkelijke Nederlands in deze brief.
  Hoogachtend,

  Ir. Harro Salim, MEngSc., MIEAust., SH
  Postgrad Student Faculty of Law, UTAMA University – Jakarta, Indonesia

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.