Verdachte

Een verdachte is iemand over wie aanwijzingen bestaan dat hij mogelijk een strafbaar feit heeft gepleegd. Er moet een ‘redelijk vermoeden van schuld zijn’. Een verdachte mag pas dader genoemd worden nadat hij is veroordeeld.
Media houden zich niet altijd aan deze regel. Een verdachte wordt soms al als dader aangeduid als hij nog niet voor de rechter is geweest. Een voorbeeld hiervan is Mohammed B. Je zou in zijn geval echter kunnen zeggen dat het duidelijk was dat hij de dader was, omdat hij dat openlijk toegaf. Het zou dan hypocriet over kunnen komen als je van een verdachte spreekt, terwijl iedereen weet dat hij het gedaan heeft.

Lees ook:Kleuters
Lees ook:Cautie
Lees ook:De zet van Jan Vlug
Lees ook:Geen steun voor de boezem
Lees ook:Hulpofficier van justitie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.