Recidive

Recidive is herhaling van strafbaar gedrag. De recidive onder ex-gedetineerden is vrij hoog; ongeveer 60 procent wordt binnen twee jaar opnieuw veroordeeld door de rechter. In 2002 is daarom het programma Terugdringen Recidive van start gegaan.

Lees ook:Levenslang voor Richard H.
Lees ook:Onvoorwaardelijke straf
Lees ook:Geen proefverlof voor Volkert van der G.
Lees ook:Computer berekent vonnis in China
Lees ook:Vier jaar voor doden van vier baby’s

2 reacties op “Recidive

  1. Adri

    Ik heb me wel eens afgevraagd of recidive slaat op herhaling van strafbaar gedrag in het algemeen of herhaling van eenzelfde soort strafbaar gedrag. Is iemand die eerst een inbraak pleegt, later valsheid in geschrifte en tenslotte een verkrachting een recidivist of is hij dat als hij alleen maar vermogendelicten pleegt of alleen maar zedendelicten.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ank

    Volgensmij wordt met recidive (in ieder geval als het over de kans op recidive gaat welke de strafmaat mede bepaald) gedoeld op een zelfde soort strafbaar feit! Denk alleen dat het in de media ook anders gebruikt wordt, als je een diefstal pleegt en daarna iemand vermoord, verval je opnieuw in crimineel gedrag en ben je een recidivist… dus denk dat het niet het één of het ander is maar verschillend gebruikt wordt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.