Kort geding

Een kort geding is een civiele procedure om iets snel voor de rechter – die alleenspreekt en voorzieningenrechter genoemd wordt – te krijgen. Bijvoorbeeld als een bedrijf een staking wil laten verbieden of als iemand een televisieuitzending wil laten verbieden.
De voorzieningenrechter doet een voorlopige uitspraak, waarna de partijen alsnog naar de rechtbank kunnen gaan voor een bodemprocedure. Dat komt niet zo vaak voor. Meestal leggen de partijen zich neer bij de uitkomst van een kort geding.
Lees hier meer over het kort geding.

Lees ook:WK-helmpjes verboden
Lees ook:Willem, Willem, Taïda en Sylvia
Lees ook:School kan leerling met tv weigeren!
Lees ook:Overtreding
Lees ook:Taïda moet weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.