Cassatie

Cassatie staat voor het in hoger beroep gaan bij de Hoge Raad tegen de beslissing van een lagere rechter. De Hoge Raad is het hoogste rechtscollege in Nederland.

Lees ook:Novum
Lees ook:Appèl
Lees ook:Taïda moet weg
Lees ook:Advocaat-generaal (A-G.)
Lees ook:Gerecht

Eén reactie op “Cassatie

  1. Ank

    Cassatieberoep verschilt wel van andere vormen van Hoger Beroep, hier wordt namelijk geen zelfstandig onderzoek naar de feiten gedaan maar gaat de Hoge Raad slechts na of het recht door de lager rechter op de juiste wijze is geïnterpreteerd en op de feiten is toegepast.
    In het bestuursrecht bestaat er geen cassatieberoep, hier is NIET de Hoge Raad de hoogste rechter maar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, de entrale Raad van Beroep en het College van Beroep voor het bedrijfsleven (afhankelijk van de zaak).

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.